Mijn Sportcoach Haren 0

Jeugdfonds

Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten of iets aan kunst en cultuur te laten doen?                                    Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van een sportclub of een dans, muziek, kunst – of theaterschool.

 

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.                                        Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Wil je een aanvraag indienen? Vul dan alvast deze ouderkaart in en neem die mee naar de afspraak met de intermediair.

 

Contact met de intermediar via: sportcoachesharen@gmail.com  

 

Wat zijn de spelregels?

  • De ouderkaart kunt u hier downloaden.
  • Ouders zijn er zelf verantwoordelijk voor dat aanvragen tijdig worden ingediend.
  • Aanvragen mogen voor meerdere kinderen uit het één gezin gedaan worden
  • De toekenning is in principe voor een jaar (12 maanden) en loopt niet altijd gelijk met het sport- of cursusseizoen.
  • Bijdragen voor het cursusgled/ lidmaatschappen worden rechtstreeks overgemaakt aan de vereniging, instelling of cultuuraanbieder. Voor de attributen worden waardebonnen verstrekt waarmee in winkels de benodigde attributen kunnen worden verkregen.
  • Sport: De activiteit moet vallen onder het begrip sportbeoefening in teamverband en een bij NOC*NSF aangesloten sport/ vereniging zijn. Fitness, scouting en zwemlessen worden bijvoorbeeld niet vergoed. 

 

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor sportattributen, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

 

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.